Verkocht: Roverbergsedijk 7, 4586 LA Lamswaarde

Beschrijving

Op een mooie locatie in het buitengebied van Hulst gelegen een voormalig melkveebedrijf bestaande uit een vrijstaand woonhuis met een tuinhuis, vrijstaande garage en twee grote schuren. Het geheel is gesitueerd op een perceel van ca. 5.300 m². Een prachtige plek met volop mogelijkheden om te genieten van landelijk wonen!

De (woon)boerderij is gelegen in een karakteristiek polderlandschap met een fraai uitzicht, op 10 minuten van de stad Hulst. Hulst heeft een bourgondische sfeer met een modern winkelaanbod en een breed aanbod voorzieningen.

Op steenworp afstand liggen de Belgische steden Antwerpen (40 km) en Gent (50 km).

Indeling

De goed onderhouden woning dateert oorspronkelijk uit 1900. Door de jaren heen is de woning volledig gerenoveerd waardoor deze voldoet aan de hedendaagse maatstaven. De woning is volledig voorzien van kunststof kozijnen en dubbelglas. Aan de zuidkant is de woning voorzien van zonweringen. De combi HR CV-ketel dateert van 2016. De meterkast beschikt over voldoende groepen. De totale gebruiksoppervlakte is 128 m2. De inhoud van de woning is 443 m3.

INDELING
Begane grond:
Bijkeuken met wastafel en aansluitingen voor witgoed en ruime voorraadkast. De bijkeuken is verbonden met de keuken en voorzien van een achterdeur. Het keukenblok is L-vormig en voorzien van inbouwoven en vaatwasser. De keuken heeft voldoende ruimte voor een zithoek en biedt eveneens toegang tot de hal en de woonkamer. De doorzonwoonkamer is voorzien van een schuifpui. Ook is een houtkachel aanwezig. De hal biedt toegang tot een toiletruimte, de voordeur en de bovenverdieping via een bordestrap. De keuken en bijkeuken zijn voorzien van vloerverwarming.

De eerste verdieping beschikt over drie slaapkamers, één grote en twee wat kleinere, bereikbaar via een overloop. De slaapkamers zijn voorzien van deels vloerbedekking en deels zeil. Onder de schuine zijden aan de noord- en zuidkant van de woning zijn inbouwkasten voorzien. Op de bovenverdieping is ook een betegelde badkamer aanwezig met een ligbad, douchecabine en wastafel.

De tweede verdieping betreft een zolder en is toegankelijk via luiken.

Aan de zuidwestkant van de woning bevindt zich een aangelegde tuin van ca. 400 m2.

Tuinhuis
Achter de woning is een tuinhuis/overkapping van ca. 24 m2 aanwezig met een terras. Het betreft een houten constructie met deels houten en deels kunststof betimmering en een plat dak. Aan de zuidkant is het afsluitbaar met een zeildoek.

Vrijstaande garage
De oorspronkelijke bouw dateert van 1900. Het geheel is opgetrokken uit gemetselde bakstenen, heeft een stalen spantconstructie en een met pannen gedekt zadeldak. De schuur is overzolderd. Vloer bestaat deels uit tegels en deels uit beton. De garage heeft houten deuren.

Twee schuren/stallen
Schuur 1 (voormalig melkveestal) is gebouwd in 1963. De afmetingen zijn 30x22 m (660 m2). De wanden zijn opgetrokken in baksteen. De topgevels zijn uitgevoerd De loods heeft metalen schuifdeuren en houten draai- en loopdeuren. Het dak is belegd met asbesthoudende golfplaten. Onder de stal ligt een mestkelder met betonnen roosters.

Schuur 2 (voormalig ligboxenstal) is gebouwd in 1971 en volledig gerenoveerd in 1995. De afmetingen zijn 30x15 m (450 m2). De constructie bestaat uit stalen spanten met houten gordingen. Het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten afgewisseld met lichtplaten. Een grote schuifdeur in de noordelijke kopgevel biedt toegang tot de stal. De stal is verbonden met de voormalig melkveestal door middel van een opening in de zuidoostkant van de stal. De kopgevels zijn afgewerkt met stalen damwandprofielplaten. Onder de stal ligt een mestkelder met betonnen roosters.

Erfverharding
Aan de zijde van de woning bestaat de verharding uit klinkers. Rondom de schuren ligt betonnen erfverharding.

Bijzonderheden

De woning heeft energielabel F.

Het object heeft de bestemming 'Agrarisch' (voormalig agrarisch bedrijf). De locatie biedt mogelijkheden om omgezet te worden naar bijvoorbeeld een woonbestemming, in overleg met en conform de voorwaarden van gemeente Hulst.

Voor de woning is een glasvezelverbinding aangevraagd via de firma Glasdraad. De verwachte aanleg is 2024.

Extra foto's zijn op aanvraag beschikbaar.

Kadastrale gegevens:
- Hontenisse K 1609 (825 m2)
- Hontenisse K 1608 gedeeltelijk (ca. 4.500 m2)

Meer grond is bespreekbaar.

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 31
Vraagprijs € 599.000,- k.k.
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Dinsdag 6 juni 2023
Laatste wijziging Dinsdag 9 april 2024
Bouw
Type object ALV woning
Grondsoort Klei
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1900
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 53 a 25 ca
Inhoud 522 m³
Indeling
Aantal bouwlagen 3
Aantal kamers 4 (waarvan 3 slaapkamers)
Locatie
Ligging Aan rustige weg
Buiten bebouwde kom
Open ligging
Platteland
Tuin
Type Zijtuin
Hoofdtuin Ja
Oriëntering Zuid-west
Staat Goed onderhouden
Uitrusting
Parkeergelegenheid Vrijstaande stenen garage
Tuin aanwezig Ja
Heeft een garage Ja
Kadastrale gegevens
Kadastrale aanduiding Hontenisse K 1608
Perceeloppervlakte 4.500 m²
Omvang Deel perceel
Kadastrale aanduiding Hontenisse K 1609
Perceeloppervlakte 825 m²
Omvang Geheel perceel
Sluiten

Recent bekeken